Geschiedenis van onze Toby.

Geboortedatum : onbekend maar volgens de dierenarts was hij bijna 3 jaar bij zijn adoptie dus is hij voor ons 3 jaar geworden op 2 november 2005, op het moment dat hij bij ons is komen wonen. Dus hij verjaart op 2 november. Alle hondensnoepjes zijn op die dag welkom (ook op andere natuurlijk) !

Voorgeschiedenis
Voor zover we weten is hij door de politie onderschept te Erpe-Mere en naar het asiel van Aalst gebracht. Hij had het beroep van zwerver moeten aannemen omdat hij werd gedumpt door zijn vorige eigenaars. Weggelopen kan ook maar dan zouden de eigenaars toch op zoek gaan naar hun hondje !!!

In het asiel was men niet 'happy' met zo'n dier gezien ze voor dit model niet zo snel een nieuwe eigenaar vinden en dit beestje wat meer eet dan de gewone hond.

Gelukkig ging Rik regelmatig eens op bezoek met zijn vele kinderen (en van meerdere moeders hoor !!) en hij berichtte ons dat er een Sint Bernard in het asiel was die zeer kalm en lief was. Zelfs met een tiental kinderen om hem heen stapte hij onverstoord verder.


2 nov 2005 : Asiel Aalst

EN DUS
Op woensdag 2 november 2005 zijn we dan gaan kijken naar dit beestje.(zie foto hierboven) Een kabaal tot en met en daar, achteraan in het asiel, zat een grote hond stilletjes naar ons te kijken. Toen de opzichtster kwam met zijn ketting heeft hij éénmaal een zware woef gezegd. We zijn met hem gaan wandelen en ik was meteen verkocht aan deze lieve hond. We namen hem mee voor een proefperiode van 2 weken. Het arme dier stonk nogal en we vonden een hondensalon die hem vrijdagnamiddag kon wassen. De eerste nacht heeft hij op een groot matras onder het afdak geslapen. De tweede nacht hadden ze kouder weer voorspeld en toen is hij in de veranda komen slapen.
Ondertussen ondervonden we dat hij vele manieren had, zoals bijvoorbeeld alle basisbevelen zoals zit, poot, stop maar ook wachten bij een openstaande deur tot je hem uitnodigd om binnen te komen. Als we dan 's avonds in de living zaten, zat hij door het grote raam van in de veranda zo triest naar ons te kijken dat we hem ook maar binnen hebben gelaten Het is tenslotte een echte gezinshond !

Op een ochtend passeer ik via de living naar de keuken en zie Toby niet op zijn gewone plaatsen liggen 'rusten'. Blijkt dat hij zich gewoon in de sofa had genesteld en lag, zoals Beethoven in de film, met zijn hoofd over de rugleuning naar ons te kijken !!


Ook met de poezen heeft hij geen probleem meer. In het begin dacht hij : 'Wat leuk ! die lopen weg van mij" maar nu slapen ze allen samen in de veranda en zelfs het katteneten wordt niet meer aangeraakt. De poezen zijn wel beducht dat hij toch niet op hen zou trappen maar verder leven ze rustig naast elkaar.

Gans de tuin is zijn domein. Soms wandelt hij eens rond maar meestal ligt hij languit ergens te rusten. Waken is een zware job !

Soms vragen de mensen : "Heeft hij een grote kennel? " en dan antwoorden wij dat wij ook in die kennel wonen ! Hij is een gezelschapshondje en zou jij graag in een hok worden opgesloten. Wel, hij ook niet !

Op zondag 29 april 2007 stond zijn lichaam gespannen en zijn we naar de veearts gereden. Dadelijk operatie voor een maagtorsie maar blijkbaar waren de gifstoffen al te ver en op maandag 30 april 07 rond 5h00 is hij bezweken. Het huis is leeg zonder hem.
Bedankt voor alle onvoorwaardelijk liefde, gezelschap en vreugde die je ons bracht. Het anderhalf jaar samen met jou is om nooit meer te vergeten.Tobyken we missen je.